08-41067800 info@gulahunden.se

Google Ads delar ut 800 miljoner USD i annonssaldo till sina kunder fr o m maj 2020 

Som en följd av hur covid-19 påverkat den globala ekonomin kommer Google Ads att dela ut 800 miljoner USD i annonssaldon. 340 miljoner USD är öronmärkta för små och medelstora företag. Gula Hunden kommer självklart att bevaka och informera våra kunder. 

Vem är kvalificerad?

Små och medelstora företag i hela världen. Förutsatt att man har haft utgifter i Google Ads-kontot minst 10 av 12 månader under 2019 och i januari och/eller februari 2020. 

När delas annonssaldot ut?

Annonssaldon delas ut från och med slutet av maj för de kunder som är kvalificerade. 

Hur stort är beloppet och hur kan man använda det?

Beloppen kommer variera beroende på utgifter, land och valuta. Annonssaldot kommer endast kunna användas för framtida utgifter och gäller till och med 31 december 2020.

 

Hör av dig till Gula Hunden om du vill veta mer om Googles utdelning eller om du vill ha hjälp med digital marknadsföring! 

 

 

Google Ads blir smartare. Och mer komplext.

Att använda responsiva och dynamiska annonser i Google Ads är numera ett smart drag eftersom systemet blivit så mycket bättre på att välja vilka svar som passar bäst till olika frågor i olika situationer.

Den som till exempel söker på ”chokladask” kan ju antingen vara intresserad av att köpa choklad eller av att köpa askar till sina egna konfektyrprodukter. Idag kan maskininlärningen räkna ut vilka svar som passar bäst till olika frågor i olika sammanhang och man behöver inte längre skriva hundra olika annonstexter för alla tänkbara sökord och behov.

Situationen, eller sammanhanget, har alltså blivit viktigare än sökordet. Ett annat exempel på situation/sammanhang är att en person söker på ”laddare till Iphone” i mobilen. Topp-resultaten blir fysiska butiker i personens närhet. Samtidigt söker en annan person på exakt samma sökfras på sin stationära dator och får istället fram fler webb-butiker i sökresultatet.

Maskinerna har än så länge inte tagit över människans sunda förnuft. Vi måste fortfarande styra, guida och lära dem, men glöm det där med sökord! Framtidens system och annonsformat kräver mycket mer kompetens av den som sökmotoroptimerar din sajt eller skapar dina annonser. Vi har den kunskapen.

Kontakta oss om du behöver experthjälp med Google Ads!

 

 

Kontakta oss

Ring, maila eller använd formuläret för gratis genomgång av er hemsida. Vi ger dig åtgärdsförslag på hur du kan öka konverteringarna på hemsidan, givetvis helt förutsättningslöst och gratis!

08-410 678 00

info@gulahunden.se