08-41067800 info@gulahunden.se

Google Ads blir smartare. Och mer komplext.

Att använda responsiva och dynamiska annonser i Google Ads är numera ett smart drag eftersom systemet blivit så mycket bättre på att välja vilka svar som passar bäst till olika frågor i olika situationer.

Den som till exempel söker på ”chokladask” kan ju antingen vara intresserad av att köpa choklad eller av att köpa askar till sina egna konfektyrprodukter. Idag kan maskininlärningen räkna ut vilka svar som passar bäst till olika frågor i olika sammanhang och man behöver inte längre skriva hundra olika annonstexter för alla tänkbara sökord och behov.

Situationen, eller sammanhanget, har alltså blivit viktigare än sökordet. Ett annat exempel på situation/sammanhang är att en person söker på ”laddare till Iphone” i mobilen. Topp-resultaten blir fysiska butiker i personens närhet. Samtidigt söker en annan person på exakt samma sökfras på sin stationära dator och får istället fram fler webb-butiker i sökresultatet.

Maskinerna har än så länge inte tagit över människans sunda förnuft. Vi måste fortfarande styra, guida och lära dem, men glöm det där med sökord! Framtidens system och annonsformat kräver mycket mer kompetens av den som sökmotoroptimerar din sajt eller skapar dina annonser. Vi har den kunskapen.

Kontakta oss om du behöver experthjälp med Google Ads!

 

 

Kontakta oss

Ring, maila eller använd formuläret för gratis genomgång av er hemsida. Vi ger dig åtgärdsförslag på hur du kan öka konverteringarna på hemsidan, givetvis helt förutsättningslöst och gratis!

08-410 678 00

info@gulahunden.se

12 + 7 =